Kétoldalú kapcsolatok

Kapcsolatok

Oldalak

2020. április 24., péntek

Orvosi maszkok Magyarországról a Vatikánba


A vatikáni hatóságokkal történt konzultáció nyomán a magyar kormány 50 ezer orvosi védőmaszkot adományozott a Szentszéknek a koronavírus-járvány elleni védekezéshez – jelentette be Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az adományt dr. Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet adta át a Vatikáni Gyógyszertár igazgatójának, Fra Binish Thomas Mulackal atyának, április 24-én délelőtt.
Binish atya elmondta, hogy a maszkoknak jó hasznát fogják venni a Vatikánban is lassan esedékessé váló újraindulás során. A magyar kormány adományát részben saját munkatársaik használják majd fel, részben átadják más egyházi szervezeteknek.
Így jut majd belőle a Pápai Német-Magyar Kollégiumban tanuló magyar és más közép-európai szeminaristáknak, illetve a Szent Péter Körnek (Circolo S. Pietro) is, amely többek között a Gyermek Jézus Kórházban (Ospedale Bambino Gesù) kezelt beteg gyermekek és szüleik számára létesített családotthonban fogja azokat hasznosítani. A Szentszékhez tartozó Gyermek Jézus Kórházban is kezelnek koronavírus-fertőzött gyermekeket a szüleikkel együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése