2016. június 3., péntek

Egyetemek Jubileuma Rómában – 2016 szeptemberében


Az Irgalmasság Szentéve egyik kiemelt rendezvénye lesz az Egyetemek és Kutatóközpontok Jubileuma 2016. szeptember 7-11. között Rómában.

 
A több elemből álló rendezvénysorozatot a Római Helynökség (a helyi egyházmegye) egyetemi pasztorációs hivatala a Katolikus Nevelésügyi Kongregációval és az Olasz Oktatási és Kutatási Minisztériummal együttműködésben szervezi.

Az Egyetemi oktatók XIII. nemzetközi szimpóziuma „Ismeret és irgalmasság. Az egyetem harmadik küldetése” címmel szeptember 7-én délután kezdődik. Szeptember 8-án különböző tudományágak szerinti párhuzamos ülésszakokra kerül sor az Örök Város egyetemein. A konferencia szeptember 9-én délután a „Római nyilatkozat 2016” elfogadásával zárul.

Az Egyetemi Rektorok Világkongresszusát szeptember 8-án a Róma melletti Monteporzio Catone településen, a Villa Mondragone kongresszusi központban tartják „Az új globális fejlődés: az egyetem harmadik küldetése” címmel.

Ugyancsak szeptember 8-án a La Sapienza Egyetemen kerül sor párhuzamosan a kutatóközpontok világkongresszusára, valamint az egyetemek gazdasági vezetőinek tanácskozására.

Szeptember 7-én este a Lateráni bazilikában ünnepi vesperásra, szeptember 8-án a Falakonkívüli Szent Pál-bazilikában hangversenyre kerül sor, szeptember 9-én délután pedig a résztvevők a Lateráni bazilika szentkapuján átlépve közös szentmisén vehetnek részt. Szeptember 10-én szombaton a résztvevőket a Szent Péter téren kihallgatáson fogadja Ferenc pápa.

Az Egyetemek Jubileuma részletesebb (még alakuló) programját a rendezvény honlapján lehet megtekinteni. Ugyanott található a jelentkezési lap is (Scheda iscrizione), melyet szeptember elejéig kell eljuttatni a szervezőkhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése