2016. október 5., szerda

Tordaszentlászlói református gyülekezet a Szentatyánál


A Vatikáni Rádió magyar adását hallgatva ismerkedett meg az erdélyi Tordaszentlászló református gyülekezete Ferenc pápa tanításával. A szerkesztőség vezetőjével, P. Vértesaljai László jezsuita atyával kialakult személyes kapcsolat nyomán született meg az ötlet, hogy a gyülekezet ellátogasson Rómába, hogy találkozzon a Szentatyával.

A tordaszentlászlóiak is részt vettek a magyar misén a vatikáni magyar kápolnában,
ahol Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet üdvözölte őket (fotó: ÉMA)

A 80 fős csoportot lelkipásztoruk, Balázs Attila tiszteletes vezette. Október 4-én részt vettek a Szent Péter-bazilika magyar kápolnájában tartott szentmisén, melyet Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök mutatott be. A mise végén Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki magyar nagykövet üdvözölte a csoportot.

A KeresztényEgységtörekvés Pápai Tanácsa képviselője
Balázs Attila tiszteletessel a Szent Péter-bazilikánál (foto: ÉMA)
Ezt követően a bazilikában fogadta őket don Avelino González atya, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa nyugati osztályának felelőse, aki a Szentszék részéről a református egyházakkal folytatott ökumenikus párbeszéd felelőse. Az amerikai származású González atya érdeklődéssel hallgatta a tordaszentlászlóiak történetét, valamint az Erdély nemzetiségi és vallási viszonyairól szóló rövid tájékoztatást.

Ferenc pápa köszönti a tordaszentlászlóiakat (foto: Osservatore Romano)
Az október 5-i általános kihallgatáson valósult meg a találkozás Ferenc pápával, ahol a csoport kiemelt kapott. Balázs Attila tiszteletest, aki palástban jelent meg a Szent Péter téren, a Szentatya a kihallgatás végén külön is köszöntötte.
Ferenc pápa fogadja Balázs Attila tiszteletes urat (foto: Osservatore Romano)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése