2016. június 27., hétfő

Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet a Máltai Lovagrend tagja lett


Magyarország és a Szuverén Máltai Lovagrend együttműködését erősíti azok személyes elkötelezettsége, akik a kétoldalú kapcsolatok építésén fáradoznak. Ennek jegyében Fra’ Matthew Festing nagymester tiszteleti lovaggá avatta Habsburg-Lotharingiai Eduard magyar nagykövetet. A szertartásra június 19-én a római nagymesteri palota kápolnájában került sor, a nagykövet családtagjainak jelenlétében. A szertartást követő díszebéden a Szuverén Tanács több tagja is részt vett.

Habsburg-Lotharingiai Eduard és Fra' Matthew Festing nagymester
Magyarország és a Rend kiváló kapcsolatainak és együttműködésének fontosságát megerősítve Áder János köztársasági elnök a nagymesterhez intézett Szent János-napi ünnepi üdvözletében aláhúzta: „Úgy vélem, a jelenkor kihívásai még inkább előtérbe helyezik az együttműködés és összefogás fontosságát, a vallási közösségek és szervezeteik szerepét a válságok megelőzésében és kezelésében, valamint a humanitárius segítségnyújtás terén.”

A Rend magyarországi nagykövete a közelmúltig Habsburg-Lotharingiai Mihály volt, akitől Ugron Imre vette át a megbízatást, mikor 2016. június 13-án átnyújtotta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése