2016. február 1., hétfő

Nagyköveti látogatás a Római Kúria hivatalaiban


Több jelentős találkozót bonyolított le az elmúlt napokban Dr. Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet a Vatikánban.

A Családok Pápai Tanácsánál tett látogatása során a nagykövet bemutatta Vincenzo Paglia érsek számára a magyar kormány családpolitikáját. A pápai tanács elnöke szívesen emlékezett vissza tavaly november 5-i budapesti látogatására, mikoris felszólalt a Budapesti Demográfiai Fórumon. Az eseményre Ferenc pápa is külön üdvözletét küldte. A fórumon vatikáni részről Mons. Carlos Simón Vazquez vett még részt, akinek előadása itt olvasható. Paglia érsek beszéde itt szintén elérhető.
A Keleti Egyházak Kongregációjánál tett látogatás során Leonardo Sandri bíboros méltatta a Magyar Görögkatolikus Egyház társadalmi szerepvállalását.

A Vándorlók és Útonlevők Pápai Tanácsánál Antonio Maria Vegliò bíboros előtt a nagykövet ismertette a migrációs helyzet magyarországi vonatkozásait és a magyar kormány álláspontját. Egyetértettek, hogy európai szintű problémáról van szó. Szóba került a romák integrációjának kérdéskörében szervezendő nemzetközi konferencia témája is.

A Kultúra Pápai Tanácsánál tett látogatása során a nagykövet és Gianfranco Ravasi bíboros a lehetséges együttműködési területeket tekintették át.
Habsburg-Lotharingiai Eduard nagykövet és Gianfranco Ravasi bíboros
(fotó: PCC)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése